Någon som minns Gary Hart? 1987 var han på allas läppar i USA och sågs som stor favorit att sopa hem det kommande presidentvalet, och ge landet en demokratisk president efter åren med Reagan. En påstådd kvinnoaffär kom i vägen. Här får vi hela den sanna historien berättad mest ur kampanjmedarbetarnas och journalisternas perspektiv.

Det är stundtals amerikansk politisk thriller när det är som bäst. Svettiga skjortor, kedjerökande män, vassa cyniska repliker.

En stor invändning man kan ha mot den här filmen är att kvinnorna i princip väljs bort. Visst de är med, både den potentiella älskarinnan och frun och dottern. Men de blir bara bakgrundsfigurer i det här dramat som egentligen handlar mest om (o)rimligheten att publicera detaljer om politikers privatliv så ingående, vilket då i USA var ganska nytt.

Det var också sin medienaivitet, enligt den här berättelsen, som Hart föll på. Han ansåg inte att han behövde redovisa huruvida han varit otrogen eller inte.

Och filmen tar heller inte ställning, vi vet inte om han verkligen varit otrogen. Men bilden är att han varit det vilket räckte för att fälla honom.

Detta hade kunnat berättats på tusen olika sätt, lite synd att regissören så envist biter fast vid männens perspektiv, men det är snyggt och skickligt berättat.