Vad är ”Portionen under tian”?

– Grunden är recept för max tio kronor per portion. Men för mig och många följare handlar det lika mycket om hållbara tips vad gäller mat.

Du brukar skriva att mat inte behöver vara dyr för att vara bra. Förklara!

– När jag började jobba som dietist mötte jag ofta människor som sade att de inte hade råd att äta bra, men det behöver inte vara så. Det finns mycket billig mat som är bra. Mina basvaror är baljväxter, grönsaker (särskilt de som är i säsong) och frysta grönsaker.

Vad är 300 kronors-veckan?

– Med jämna mellanrum skriver jag recept som inte får kosta mer än 300 kronor för en vecka. Det handlar delvis om att storhandla en gång i veckan, men också om att använda ingredienserna på olika sätt och att gå efter säsong.

Vilka är dina bästa tips för rester?

– Att inte låta småslattar ligga och bli otjänliga! En ostskalk eller någon deciliter mjölk kan man frysa in eller slänga ner i en paj. Grönsaker, ris eller nudlar kan man woka ihop med lite soja och ingefära som piggar upp. Rester från en gryta kan man mixa till en soppa.