– Det känns fantastiskt. Nu får fler ta del av en verklighet som inte alla känner till, säger Susanna Lundell, chefredaktör på Kommunalarbetaren.

Boken kom till efter en novelltävling som Kommunalarbetaren arrangerade förra året. Kommunalare fick skicka in noveller som handlar om arbetslivet. 24 noveller valdes ut till en bok.

När Tidskriftsprisets jury nominerade boken lät nomineringen så här: För att med ett enkelt men begåvat grepp med stark lyskraft, ha synliggjort olika hjältar. En bok som för läsaren rakt in i vardagens utmaningar vid dödens sida på neurokirurgen, bland ponnyungar på ridskolan och in i bussgaraget på Södermalm.”

Se när priset delas ut:

Video från YouTube

Genom att börja spela videon godkänner du YouTubes dataskydsspolicy.

Novellen ”Kameleont” vann novelltävlingen. Den handlar om hur mycket man måste anpassa sig när man arbetar i hemtjänsten.

– Intresset för boken har varit stort bland våra läsare, men också bland beslutsfattare, politiker och andra yrkesgrupper som inte har så stor insyn i hur våra läsares vardag på jobbet ser ut. Det är sant att utan kommunalare stannar Sverige, men hur många vet hur deras vardag på jobbet egentligen ser ut? Våra läsares arbetsvardag berör oss alla, säger Susanna Lundell.

Den första upplagan om 2 000 böcker har redan sålt slut och en andra upplaga är på gång.

– Vi är väldigt glada att läsarna har tagit boken till sina hjärtan, precis som vi gjorde när vi läste novellerna. Det kommer hela tiden förfrågningar om boken, säger Susanna Lundell.

”Det här får de inte på banken” vann Tidskriftspriset 2018 i kategorin ”Årets grepp”.

Novellboken har getts ut i samarbete med Premiss förlag. Formgivaren Lotta Kühlhorn har gjort omslaget och författaren Anneli Jordahl har skrivit inledningen till boken.

Övriga nominerade i kategorin ”Årets grepp” var Baam & Svenska Dagbladet, Breakit och Tidningen Lantmannen.

Klicka här för att beställa boken!