Harpsund tur och retur av Per Schlingmann.

Harpsund tur och retur av Per Schlingmann.

Tre kvinnor vill ta makten över sitt parti. De sätter dagordningen och vägen till partiledar- och statsministerposten tycks vara krattad. Men fallgroparna är många och det ena fula kommunikationsknepet efter det andra sätter käppar i hjulet.

Den förre Moderat-strategen Schlingmann återvänder här till berättelsen om statsminister Elvira Kropp och frågan om vem som ska efterträda henne. Jämfört med den första boken han skrev, I maktens öga, utvecklar Schlingmann här ännu mer hur politikens fulspel styr dagordningen.

Ett mord slängs in lite slumpmässigt, som visserligen påverkar utvecklingen, men ändå känns krystat.

För många osannolika skeenden gör också berättelsen svårsmält. Gillade hans första bok bättre.