Han har just gått av nattpasset och sitter i ett av köken på Svartedalens äldreboende på Västra Hisingen. Dagpersonalen dukar fram frukosten. Samtidigt är det oklart hur staden ska styras framöver.

Näst största parti i staden är nu Demokraterna med 17,4 procent, partiet har gått till val på att stoppa Västlänken, en järnvägstunnel under staden. I partiet finns avhoppare från olika partier, även S. Moderaterna, som tappade nära 8 procent i valet, friade redan på valnatten till Demokraterna.

Carina Dahl , Ghasem Bayati och Ibadete Baijrami.

Undersköterskan Jennie Anttila är lättad över att Socialdemokraterna bara tappade två procent, men samtidigt oroad för Demokraternas framgångar.

– Det kan bli ett byte i stan och ännu sämre än i dag men ännu mindre pengar till bättre bemanning än idag, säger Jennie Anttilla.

Ann-Sofie Hermansson (S), nuvarande ordförande för kommunstyrelsen, säger till P4 Göteborg och att hon hoppas på att kunna skapa en koalition som kan styra utan stöd av Sverigedemokraterna som fick 8,3 procent i kommunvalet.

Jennie Anttila och undersköterskan Carina Dahl var ute och kampanjande för S så sent som i torsdags. Tillsammans pratade de med kanske 250 personer och säger att de övertygade några. Kommunal Väst är den avdelning som lagt mest på fackets egen valkampanj. Det betyder 43 kronor per medlem, Stockholm ligger på andra plats med 38 kronor.

Carina Dahl säger att hon är sosse och tror att Göteborg på något sätt kommer att fortsätta att styras av S.

För henne var valets viktigaste fråga sex timmars arbetsdag. Just det har testats på Svartedalens äldreboende och arbetskamraterna är eniga om att det var bra. Här i Göteborg har Vänstern gått till val på att skatten ska höjas med en krona och att sex timmars arbetsdag ska införas för de över 60 år. Hon tycker att det här är S viktigaste fråga.

– Sex timmars dag skulle göra att vi fick in fler ungdomar, de vill inte jobba sådana tider som vi och bara vara lediga varannan helg, säger Carina Dahl.

Hon tror också att det vore bra för barnen om de fick vara mindre tid i förskola och skola.

Jennie Antilla däremot tror att arbetstiden behöver kortas stegvis, ekonomin gör inget annat möjligt.

För Ghasem Bayati är längden på nattpassen viktigast. De har kortats från tio till nio timmar vilket innebär att han behöver arbeta fler pass.

– Vi kommer i kläm, säger han.

Trots att Göteborg varit S-styrt i 24 år är känslan i köket på Svartedalen att arbetsgivaren ständigt försämrar villkoren.

– De ska spara pengar. Jag har varit här 12 år, nu vet jag inte vad som händer, säger Ibadete Baijrami, vårdbiträde.

Flera vågar inte tro på ett förverkligande av att S handslag med Kommunal som innehåller tio punkter som ska förbättra villkoren för dem som jobbar i välfärden. En av punkterna är att den som vill ska kunna vidareutbilda sig till undersköterska på arbetstid.

– Nu är det en dag i veckan, det räcker inte, säger Ibadete Baijrami, vårdbiträde.

Ibadete Baijrami.

I handslaget fanns också riktade lönesatsningar till bland annat lokalvårdare och måltidspersonal som ligger lägre än rikssnittet. Ingen här är emot, men Carina Dahl tycker att undersköterskorna också behöver högre löner. Och Ibadete Baijrami säger flera gånger att det måste vara större skillnader mellan dem som jobbar och de som har bidrag.

Carina Dahl vågar inte tro för mycket på vallöften. I stället betonar hon och Ghasem Bayati att Socialdemokraterna måste lyfta fram historien och vad partiet åstadkommit. Carina Dahl minns hur hon satt på pappas axlar och lyssnade på Olof Palme, nu vill hon se Stefan Löfven tala med samma glöd för att partiet ska sluta upp till kamp. Men Ghasem Bayati tror att Stefan Löfven håller låg profil för att kunna förhandla med flera olika partier.

Skötseln av stadens ekonomi har också fått stort utrymme i den lokala valdebatten. Sedan flera år går landets andra stad under öknamnet ”Muteborg”. Mest känt är kanske den muthärva kring kommunala byggkontrakt som SVT:s ”Uppdrag granskning” avslöjade för åtta år sedan. Men senast i våras uppdagades vidlyftigt resande bland både tjänstemän och politiker på stadens bekostnad.

Carina Dahls förtroende för S har inte rubbats.

– Man får se det som ett äktenskap, man får vara lojal i grunden, men man kan inte älska allt, säger Carina Dahl.