I takt med att allt fler valdistrikt räknas blir valresultatet tydligare och tydligare. De rödgröna partierna ser ut att bli största blocket, men det skiljer inte mycket till Alliansen. Sverigedemokraterna blir tredje största parti en bit bakom Moderaterna. Bussföraren Robert Alf i Stockholm är med i KA:s kommunalarpanel och konstaterar att det kan bli svårt att styra Sverige framöver.

– Det ser ju ut att bli svårstyrt om inte politikerna kan släppa på prestigen. Jag såg någon moderatman som sa att äntligen ska Löfven avgå men Moderaterna har väl tappat lika mycket som Socialdemokraterna så jag vet inte vad hans lycka består i, säger Robert Alf.

Han själv röstar ”vänsterut” men tycker att partierna måste samarbeta över blockgränserna för att få till en stabil regering.

– Det finns såklart en massa frågor som de inte kommer kunna överens om och då blir det väl en lam anka av riksdagen. Man får väl förhandla och ibland kanske man kommer överens med Moderaterna och ibland med Centerpartiet eller Liberalerna. Jag kan inte se att någon kommer kunna samarbeta med Sverigedemokraterna, säger Robert Alf.

Socialdemokraterna är fortfarande största parti bland LO-medlemmar enligt Svt:s vallokalundersöknning, men en fjärdedel har enligt den röstat på Sverigdemokraterna. Robert Alf säger att han har märkt av vissa av de strömningarna på jobbet.

– Det finns väl några men det är väl 50-50 invandrare och svenskar i garaget så man har liksom jobbat med invandrare i många år nu och vet att det är ingen skillnad på var man kommer från. Men det är klart att det finns de som går ut på högerkanten, säger han.

Lindha Holmqvist, elevassistent.

I Oskarshamn har elevassistenten Lindha Holmqvist jobbat som valförrättare hela dagen och ringer upp KA när de precis räknat klart riksdagsrösterna i hennes distrikt. Hon är lite chockad över valresultatet.

– Det känns som väldigt oväntat mot hur valen har sett under åren. Det är nya partier som träder fram och som kanske inte har synts jättemycket tidigare, andra småpartier har nästan helt försvunnit. Det är väldigt oväntat men samtidigt väntat, Sverige vill ha förändring på riktigt, säger Lindha Holmqvist.

Hon är glad över att de rödgröna ser ut att bli det största blocket, men hoppas att de kommer samarbeta med SD för att bilda regering.

– Det känns som för att kunna bilda regering så måste de samarbeta med Sverigedemokraterna eftersom de är så stora, annars tror jag inte att det går att bilda regering. Gör de inte det så måste de ju samarbeta med något annat parti och då får de ju gå över blockgränserna, säger Lindha Holmqvist.

Hon själv har röstat på Socialdemokraterna som hon brukar och tyckte inte att det var ett svårt val, men hon tycker att Sverigedemokraterna har en del kloka idéer också.

– Sen är jag emot en del saker. En del saker de säger är för mycket men jag är inte emot allt de säger. De har kloka idéer också och de förtjänar också att komma fram, de är ändå demokratiskt framröstade de också, säger Lindha Holmqvist.

Hon tror att Socialdemokraterna backar bland LO-medlemmar för att det finns en otydlighet i S politik och att människor inte klart och tydligt förstår vad S vill och hur de tänker finansiera det.