Socialdemokraternas valrörelse är nu i gång. Statsminister Stefan Löfven och äldreminister Lena Hallengren besökte ett äldreboende i Norrtälje under söndagen. Där presenterade de flera reformer för bättre arbetsvillkor för dem som arbetar inom vården och äldre- och barnomsorgen i kommuner och landsting. Förslagen har tagits fram tillsammans med Kommunal.

I de kommuner och landsting där S vinner valet vill partiet att 90 procent av alla anställda i kommuner ska vara tillsvidareanställda. De som läser klart vård- och omsorgsprogrammet ska garanteras en tillsvidareanställning.

Det ska också bli fler utbildningsplatser för undersköterskor och bättre möjlighet att vidareutbildning på yrkeshögskolan.

S vill också avskaffa minutscheman i hemtjänsten och öka investeringarna till välfärden med 65 miljarder jämfört med 2014.