På försommaren blev en anställd på ett av Frösunda Omsorgs LSS-boenden överfallen av en brukare. Polis kallades till platsen. När det kom fram att anställda inte bar överfallslarm sa polismannen till Frösundas verksamhetschef att alla anställda behöver ha överfallslarm, rapporterar P4 Sjuhärad.

I juni blev samma brukare våldsam och polis fick larmas. Det visade sig att bara en av två anställda som jobbade vid tillfället hade larm, trots att de måste dela på sig under passet. Som tur var befann sig kollegan i samma rum när brukaren blev våldsam och kunde larma.

Polisen som varit plats skrev sedan en anmälan om arbetsmiljöbrott till Arbetsmiljöverket, en anmälan som fortfarande utreds.

Till P4 Sjuhärad säger Frösundas säkerhetschef Anders Annerfalk att de har köpt in två larm, men att ett inte fungerat och att de beställt ett nytt.

Samtidigt är han kritisk till polisens agerande.

– Polisen kan ha en åsikt om vad de kan tycka är nödvändigt, men polisen har ingen möjlighet att ge oss en instruktion om hur många larm vi ska ha, säger han i inslaget.

Förra året rapporterade KA att Borås kommun krävt vite av Frösunda för brister på ett LSS-boende.