Wim Wenders, vad hände? Du har gett mig några av de starkaste filmupplevelserna jag haft men nu gör du mig alltid besviken. Berättelsen om biomekanikforskaren Danielle och den brittiske agenten James bygger på romanen Submergence. De träffas av en slump på ett hotell på den franska atlantkusten och blir passionerat (ska det föreställa) förälskade, sen far han till Afrika för ett uppdrag och hon ger sig ner under havsytan för sin forskning och sen når de inte varandra. Båda blir de fångar på olika sätt.

Otroligt segt och utdraget och helt ospännande. Man kan förstå att skådespelare tackar ja till ett projekt med en regissör som ligger bakom mästerverk som Den amerikanske vännen och Himmel över Berlin, men de måste ha ångrat sig bittert.

Klarar sig undan bottenbetyget ett, endast tack vare det fina fotot.