Han målade upp valet i september som ett riktigt ödesval.

– Det kommer att vara den viktigaste valrörelsen någonsin. Om Ulf Kristersson lyckas komma till makten så är det i så fall med stöd av Jimmie Åkesson. Då kommer vi att ha en helt ny höger som formerat sig i svensk politik.Vi kommer ha en väldigt stark höger i Sveriges riksdag.

 

LÄS OCKSÅ: ”Minst hälften ska rösta på S”

 

Och Baudin varnade för att det då kan dröja länge innan Sverige har en regering med S-inflytande igen.

– Och vilket Sverige är det i så fall vi då kommer tillbaka till. Jag tror inte att vi kommer att känna igen det som vårt Sverige. Därför är det ett ödesval om 102 dagar och därför måste vi ge järnet fram till valdagen den 9 september, sade Tobias Baudin.

Och valet ska vinnas genom samtal och åter samtal med Kommunals medlemmar, enligt Baudin och uppmanade ombuden att prata om skillnaderna mellan höger och vänster och vad den nuvarande regeringen har åstadkommit.

Trygga jobb och S-löftet om att avskaffa allmän visstid är en av punkterna han tycker Kommunals ”valarbetare” ska lyfta. De andra två sakerna han nämnde var vinster i välfärden och att nuvarande regering har återinfört avdragsrätten på fackföreningsavgiften.

– Det som kommer att avgöra valet är samtalen ute på arbetsplatserna. Det har aldrig varit viktigare än vad det är nu, förklarade Baudin och uppmanade de förtroendevalda att kavla upp ärmarna.