Luleå kommun satsar 1,3 miljoner kronor på en kompetenssatsning för barnskötare. 2019 får barnskötare möjlighet att gå en fyra dagar lång utbildning som bland annat tar upp pedagogisk dokumentation och lek som verktyg för lärande.

Satsningen är en del av de riktlinjer som kommunen tagit fram tillsammans med Kommunal och Lärarförbundet för att lyfta behoven av både barnskötare och förskollärare i förskolan.

Utbildningen riktar sig tillsvidareanställda och långtidsvikarier, cirka 200 anställda.

– Vi har sett att de nationella styrdokumenten under senare år inte har viktiggjort och benämnt barnskötarna. Vi är glada för att Luleå har förstått betydelsen av vår yrkesgrupp och nu också gör en riktad kompetensinsats för att stärka vår yrkesroll säger Tobias Skogsberg, Kommunals huvudskyddsombud i Luleå, i ett pressmeddelande från Luleå kommun.