Victoria Eriksson.

Hur känns det att bli nominerad till hjälte? 

– Jag är inte riktigt bekväm med att kallas hjälte. Det är klart att jag blir glad över att få en så fin beskrivning, men egentligen gör jag ju bara mitt jobb. Och i det ingår ju att hjälpa alla så gott jag bara kan. 

Hur är det att arbeta på vårdcentralen i Filipstad? 

– Det kunde inte vara bättre, ­stämningen på jobbet är jättebra och vi har en sådan gemenskap. Även om det ibland är stressigt och jag ofta har många bollar i luften, så är det ändå en bra arbetsmiljö. Det beror mycket på att vi alla är måna om varandra. 

Vad är det bästa med jobbet som ­undersköterska?

– Det är variationen, att ingen dag är den andra lik på jobbet. Jag gör allt från att ta ett enkelt blodtryck till att lägga om ett sår eller ta ett EKG inför en operation. Det ger mycket att få träffa olika människor och känna att jag gör nytta för dem.

Om hjälten

Nominerad av: Kollegan Eleonore Nowosad. 
Motivering: ”Jag jobbar ihop med en ängel! Victoria hinner med allting och hjälper alla. Jag tror aldrig att jag under min arbetstid träffat en så ambitiös tjej, och jag har ändå arbetat sedan 1974.”

Vem är en hjälte på ditt jobb?

Skriv till oss och berätta. Glöm inte eget namn och adress. Märk kuvertet ”Hjälten”.
Skicka till Kommunalarbetaren, Box 209, 101 24 Stockholm.
Eller mejla till
kommunalarbetaren@ka.se.