Undersköterskorna Nora Guzman, Dzenana Coneva och Baskim Kamberi, som jobbar på äldreboendet Brunnsgården kom på andra respektive tredje plats. KA fick en pratstund med Dzenana.
Hur känns det?

– Det känns jätteroligt, säger Dzenana Coneva. 

– Man får ett kvitto på att man har gjort rätt som handledare.

Hur blir man en bra handledare?

– Jag har varit handledare för elever i sex år och Baskim blev det för ett tag sedan. Vi delar på ansvaret och kan utvärdera tillsammans. Det fungerar jättebra. Det är viktigt att vara sig själv. Även om det kan vara svårt på jobbet så måste man ha både roligt och vara professionell.

Det är två elever som nominerat dig och Baskim Kamberi. De skriver att ni är fantastiska handledare som är engagerade. Vad tänker du om motiveringen?

– Jag blir glad. Det är väldigt positivt. Det här har vi gjort själva, det är inte kommunen.

Att arbeta i äldreomsorgen kan vara slitigt. Hur behåller man sig engagerad och nyfiken?

– Jag har valt att vara handledare och ge mitt allra bästa för eleverna. Jag använder mina egna erfarenheter och vill göra allt. Jag försöker vara ett proffs. Jag vill inte att de ska lämna oss med några negativa tankar.

Fotnot: Motiveringen i sin helhet: ”Baskim och Dzenana är två otroligt fantastiska handledare. Med ett gott bemötande och ett engagerat lärande gav de oss som elever en mycket lärorik och minnesvärd praktiktid.”