Det är i en artikel om facklig-politisk samverkan som Tobias Baudin gör sitt utspel. Han försvarar samverkan, som bland annat innebär att Kommunal ger pengar till Socialdemokraterna. Men han betonar att samverkan inte är reservationslös.

– På vissa ställen ser man ibland problematik. Där man har kommunalråd som bland annat företräder S, som inte stått upp för våra medlemmar. Man har kanske inte gjort så mycket för att heltid ska bli norm eller stått upp för att barnskötare är viktig grupp i förskolan.

I de fallen uppmanar alltså Tobias Baudin kommunalarna att kryssa för något annat namn när man går till valurnorna i september.

– De bör då kryssa dit en bättre politiker, gärna en kommunalare men det kan även vara någon annan, som står upp för medlemmarna i Kommunal. Om inte de lokala politikerna levererar, byt ut dem, säger han till Aftonbladet.