Unga Raya jobbar som vikarie på fabriksbageriet. Hennes enda kvinnliga kollega får plötsligt inte jobba kvar. Raya börjar ifrågasätta hur det egentligen är för de tillfälligt anställda. Borde de strejka? Samtidigt är hennes styvfar chef på bageriet och hennes mamma jobbar på en annan avdelning. Så ser upplägget ut för detta täta kammarspel i bagerimiljö med fackliga rättigheter och utnyttjande av arbetskraft i fokus.

Sexuella trakasserier på jobbet är ytterligare en aktuell ingrediens.

Författaren tar sig an frågor som sällan avhandlas i  litteraturen och lyckas med konststycket att göra det spännande. Även facket får sig en släng av sleven.

Slutar lite väl drastiskt men vägen dit är en riktigt fin skildring av dagens allt tuffare arbetsmarknad utan att det någon gång blir tungt och tråkigt.