Som KA skrivit om tidigare har Afa försäkring och Svenska judoförbundet ett samarbete för att förebygga fallolyckor. Nu vill de ha kontakt med arbetsplatser som vill fallträna.

– Vi vill ha kontakt med arbetsplatser där det finns minst tio personer som är intresserade av att vara med. Det går bra att gå in och anmäla sig på vår hemsida, säger Anna-Mia Olofsson, projektledare på AFA försäkring.

De arbetsplatser som anmäler sig kommer att matchas med en judoklubb i samma stad och som de tränar med vid tio till tolv tillfällen. De judoklubbar som är med har instruktörer som utbildats speciellt för att lära vuxna nybörjare att falla på ett sätt som minimerar skador. En del av grupperna kommer också att delta i en vetenskaplig utvärdering av metoden.

Fallolyckor står för en stor del av arbetsplatsolyckorna i Sverige varje år och samarbetet kring utbildningen är ett försök att förebygga dem.

Fotnot: Om du vill anmäla dig till utbildningen kan du göra det här.