KA:s stora granskning av Frösunda publicerades i juni förra året. Mira Hjort kunde visa på ett mönster av brister vid företagets verksamheter runt om i landet. Hennes artiklar imponerade på juryn, som anser att det är ett av årets tre tyngsta avslöjanden inom fackförbundspressen.

– Det är väldigt kul att bli nominerad. Jag har lagt mycket tid på granskningen av Frösunda, så det är roligt att det uppmärksammas. Jag har heller aldrig varit med om att så många hör av sig efter en publicering och vill berätta liknande saker. Jag får fortfarande tips om Frösunda ibland och vet att det finns mer att avslöja, så jag vill uppmana alla som har något att berätta om Frösunda att fortsätta höra av sig, säger Mira Hjort.

Övriga nominerade i klassen är tidningen Arbetet, som avslöjade att fackförbundet Sveriges Veterinärförbund försökt minska den egna personalen genom hyvling, och tidningen Journalisten, som gjorde en granskning av en omorganisation på Utbildningsradion.

Sedan tidigare är KA:s Elin Steen nominerad i klassen ”Bästa digitala satsning” för sin egenutvecklade presentation av kommunalarnas löner. KA:s kolumnist Frida Samsonovits kan vinna klassen ”Bästa kommenterade text” för sin krönika om att möta döden i hemtjänsten.

Alla vinnare avslöjas vid Fackförbundspressens dag den 19 april.