Det var i juni förra året som KA berättade om den massiva kritiken mot det stora vård- och omsorgsföretaget Frösunda. Kommuner runt om i landet kritiserade Frösunda för att inte följa avtalen, flera avslutade avtalen i förtid och personal och före detta chefer beskrev en omänsklig personalpolitik. Frösunda har sedan 2009 ägts av det brittiska riskkapitalbolaget HG Capital. Enligt flera affärstidningar har Frösunda liksom sina konkurrenter Attendo och Humana varit på väg in på börsen.

Men för två veckor sedan stod det klart att Frösunda i stället såldes till det norska företaget Bearsons AB, som ägs av två bröder. De äger sedan tidigare i första hand verksamhet inom turistnäringen, men också inom vård och omsorg, och har ett stort affärsimperium i Norge och Sverige. Enligt Svenska Dagbladet betalade de 1,25 miljarder kronor för Frösunda. De norska bröderna säger till SvD att de har haft ögonen på Frösunda i tio års tid, men att priset tidigare har varit för högt.

Frösundas vd Susanne Sidén säger till SvD att det ska bli skönt att slippa riskkapitalstämpeln och att verksamheten kommer att fortsätta ungefär som tidigare.