Fackförbundspressens journalistpriser delas ut varje år i april. I år är Kommunalarbetarens Elin Steen nominerad i kategorin ”Bästa digitala satsning”, för den digitala presentation som hon har gjort av KA:s lönekartläggning. Där finns medellönerna för 22 yrken sammanställda, så att man lätt kan se medellönerna för yrken sorterat på landsting och kommuner. Man kan även klicka upp en karta och enkelt se vad medellönen är i grannkommunen eller grannlandstinget för ett specifikt yrke. Själva kartläggningen är gjord av reportrarna Christina Swahn och Mats Gustafsson Hedenström.

Elin Steen är reporter på KA, men är också utbildad i programmering och gör presentationer och grafik både för webben och papperstidningen. Hon är glad över att bli nominerad.

– Det är jätteroligt, jag har jobbat hårt för att lära mig programmera. Det är roligt att bli nominerad för något som är så användbart och uppskattat för läsarna, säger Elin Steen.

Övriga nominerade i samma kategori är Dagens arbete för sin granskning av Samhall och presentationen av den på webben, samt Lärarnas tidning för hela sitt arbete med digital journalistik.

KA är också nominerade i kategorin ”Bästa kommenterande text” för vår kolumnist Frida Samsonovits kolumn ”Mitt första möte med döden”.