Kommunals förbundsstyrelse bestämde redan i höstas att Kommunal skulle lämna Nordea på grund av bankens flyttplaner. Samtidigt var Kommunals ordförande Tobias Baudin beredd att ompröva beslutet om Nordea tänkte om.

I går, torsdag, beslutade Nordeas årsstämma att genomföra flytten. Därmed går banken definitivt miste om den miljard kronor som Kommunal haft placerad där.

– Av det har vi sålt ungefär hälften, en räntefond och ett aktieinnehav. Vi planerar att sälja också resten av de placeringar vi har i Nordea, säger Lars Randerz, ombudsman vid Kommunals ekonomienhet, till tidningen Arbetet.

Kommunals medlemmar har kunnat ta fördelaktiga medlemslån i Nordea via LO Mervärde. Den möjligheten försvinner om LO också väljer att bryta med Nordea. En sådan process har inletts men kommer att ta tid, rapporterar Arbetet.

Fotnot: Bilden på Nordeas fasad är licensierad under CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons.