Det var förra sommaren som en brunbjörn på Orsa Rovdjurspark grävde sig under ett staket till ett av hägnen och dödade en djurvårdare. Arbetsmiljöverket har tidigare krävt att djurparken undersöker så att det inte finns fler platser där björnar kan gräva sig ut. Även länsstyrelsen har efter olyckan sagt att djurparken måste se över sina säkerhetsrutiner.

 

LÄS OCKSÅ: Dödsolyckorna blev en väckarklocka

 

Arbetsmiljöverket är nu färdiga med sin utredning av olyckan och har lämnat in en åtalsanmälan. Det betyder att verket anser att en åklagare bör pröva om det går att väcka åtal mot arbetsgivaren Grönklittsgruppen för misstanke om arbetsmiljöbrott. Kommunalarbetaren har inte kunnat få ta del av utredningen då den förlagts med förundersökningssekretess. KA söker Arbetsmiljöverkets jurist för en kommentar.

Orsa Rovdjurspark har avtal med Hotell- och restaurangfacket, så därför har Kommunal inga medlemmar där.