Det är inte bara fritidsledare som ska få ta del av det extra lönetillägget, utan även fältassistenter, socialsekreterare inom barn och ungdom och de som arbetar inom sociala insatsgrupper.

Satsningen görs av den rödgrönrosa majoriteten för att kunna rekrytera och behålla duktig och erfaren personal för att kunna arbeta förebyggande och trygghetsskapande.

– De som jobbar med unga i Stockholm, till exempel fältassistenter och fritidsledare, har ett jätteviktigt uppdrag i att bygga långvariga relationer och fånga upp ungdomar som riskerar att hamna i kriminalitet, säger Clara Lindblom (V), personalborgarråd.

Lönetillägget gäller från och med den 1 juli 2018. De stadsdelsnämnder som får tillägget är Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta, Hässelby-Vällingby, Enskede-Årsta-Vantör, Skarpnäck, Farsta och Skärholmen.

I stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta får varje anställd 2 000 kronor. I de övriga stadsdelarna får de anställda 1 000 kronor. Sammanlagt beräknas cirka 700 personer få mer betalt i och med tillägget. Målet är att lönetillägget ska fortsätta att delas ut, om majoriteten vinner valet 2018.