Valplattformen har fyra prioriterade områden. När det gäller ”Ekonomi och jobb” vill Moderaterna att fler ska arbeta och färre leva på bidrag.

För att det ska löna sig att arbeta vill partiet sänka skatten för alla som jobbar, men även för pensionärer. Samtidigt vill Moderaterna hålla nere kostnaderna för kommunernas försörjningsstöd.

Avsnittet ”Lag och ordning” talar om fler poliser med höjda löner och utökade befogenheter, skärpta straff, att bekämpa gängkriminalitet samt att införa ett nationellt tiggeriförbud.

LÄS OCKSÅ: Trygga val viktig fråga för Kommunal i valet

”Invandring och integration” innehåller löften om stram migrationspolitik, Inträdesjobb med lag om löner lägre än kollektivavtal, tredubblat rut-avdrag, språkkrav, bidragstak så att det lönar sig att börja arbeta, tydliga krav på att lära sig svenska och kunskaper om det svenska samhället.

Partiet vill även uppvärdera medborgarskapet.

När det gäller ”Sjukvård och skola” lovar Moderaterna att korta vårdköerna, att det blir fler undervisningstimmar i matematik och svenska, trygghet för medarbetare och patienter/elever samt tydliga kvalitetskrav samtidigt som mångfald och valfrihet ska värnas.