Valplattformen inleds med att Kommunals över en halv miljon medlemmar gör viktiga, tunga och roliga jobb som behövs i Sverige.

Förbundet menar att valet måste fokusera på att stärka den välfärd som Kommunalarna är en viktig del av.

Enligt Kommunal handlar det om ett vägval; antingen att skattepengar används för att investera i bättre skola, vård och omsorg eller till sänkta skatter.

LÄS OCKSÅ: Kommunal släpper inte jobbfokus

Kommunal tänker arbeta för en Socialdemokratiskt ledd regering efter valet, för att få det vägval förbundet vill ha.

Valplattformen innehåller tre punkter:

Trygga jobb där ett av kraven är att allmän visstidsanställning avskaffas.

– Det behövs inte bara trygghet på gator och torg. Våra medlemmar vill slippa oroa sig för hot och våld i arbetet. Dessutom vill de ha anställningstrygghet, säger Tobias Baudin.

Ökade resurser till välfärden och stopp för vinstjakt.

– När jag besöker våra medlemmars arbetsplatser talar de om behovet av fler kolleger. Att arbetsorganisationen är för slimmad. Det behövs bättre arbetsmiljö och högre löner. Vi måste också få ett stopp på att övervinster i privata välfärdsföretag hamnar i skatteparadis.

Skatteavdrag för a-kasseavgiften.

­­– Beslutet att i år införa skatteavdrag på fackföreningsavgiften innebär en löneökning för våra medlemmar. Vi vill nu att nästa steg tas för att det ska löna sig mer att arbeta och ta ansvar för den svenska modellen för dem som är med i facket och a-kassan, säger Tobias Baudin.

LÄS OCKSÅ: LO kräver 70 miljarder till välfärden 

Han lovar att Kommunal ska göra allt för att välfärdsfrågor inte hamnar i skuggan av andra frågor i valrörelsen.

– Det viktiga är att ge svar på hur välfärden kan byggas ut och förbättras med tryggare jobb för våra medlemmar, säger han.