Den 1 januari 2018 hade Kommunal 511 345 medlemmar. Det är en ökning jämfört med året innan.

– Vi har klarat det mål kongressen satte upp, att vi varje år ska öka i medlemsantal. Det är ett styrkebesked. Kom ihåg att Kommunal var i kris 2016 och hade tappat över 11 000 medlemmar när jag och den nya förbundsledningen tog över. År 2017 skrev vi in 52 000 nya medlemmar, det är rekord, säger Tobias Baudin.

Han tycker att det är en stor framgång med tanke på att Kommunals anseende var kört i botten i och med Kommunalskandalen och fortfarande ligger lågt i jämförelse med andra fack och organisationer.

– Vårt förändringsarbete börjar ge resultat. Vi ökar medan andra fack minskar i medlemsantal.

Förra året drevs kampanjen Kommunal vaknar, som gick ut på att återvinna förtroendet. Nya medlemmar erbjöds tre månaders gratis medlemskap.

Att Kommunal inte ökar mer trots 52 000 nya medlemmar beror på att nästa lika många har lämnat förbundet under 2017.

– Många går i pension eller byter jobb. Vi måste bli ännu bättre på att rekrytera de nya som anställs. Det är mycket viktigt med tanke på att var fjärde undersköterska är på väg att gå i pension under de närmaste åren.

Kommunal satsade i sin budgetprognos på 5 000 nya medlemmar varje år fram till och med 2020.

– Förbundsledningen satte det målet. Det har vi tyvärr inte klarat 2017. Detta visar hur viktigt det är att förbundet fortsätter att satsa på medlemsrekrytering.

Han tror att det ska gå att uppfylla målet i år och kommande år.

– Vi ska vara stolta men inte nöjda med att vi har ökat i medlemsantal. Förändringsarbetet behöver fortsätta samtidigt som varje anställd på våra arbetsplatser måste få frågan om de vill gå med.

Tobias Baudin tillägger att det är lika viktigt att försöka behålla dem som redan är medlemmar.

­– Våra avdelningar kommer i år att börja ringa till dem som är på väg att uteslutas för att de inte har betalat fackavgiften. Vi hoppas att vi med dessa samtal ska kunna få dessa medlemmar att vilja stanna kvar i förbundet, säger han.