Det här behöver du:

1 liter vatten

1 tsk mald eller mortlad kardemumma

2 kanelstänger eller

1 tsk mald kanel (mald kanel ger en tjockare konsistens på drycken, båda blir goda) 

10 hela kryddnejlikor eller ½ tsk malda

1 msk färsk riven ingefära

En bit torkat apelsinskal 

3 msk svarta, gröna eller röda teblad

3 msk honung eller 4 msk rörsocker (vitt socker går också)

4 dl mjölk eller växt­baserad mjölk

 

Så här gör du:

1. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt kryddorna. Koka på svag värme i 10 minuter. Rör ner honung/socker och teblad. Ta kastrullen från värmen och låt teet dra i 5 minuter. Sila teet.

2. Värm upp mjölken i en annan kastrull. Om du vill kan du vispa den till skum. Häll upp teet i muggar och toppa med skummad mjölk. Strö över lite kanel eller kardemumma om du vill.