Alias grace

(Netflix) Miniserie

Efter ”The handmaid´s tale” finns en ny serie bas­erad på Margaret Atwoods böcker. En fattig kvinna i 1800-talets Kanada är fängslad för mord, en psykiater vill ta reda på om hon kan benådas på grund av sinnessjukdom.

 

Broadchurch

(Netflix) Säsong 3

I en vacker brittisk kuststad mördas en pojke. Andra säsongen handlade om rättegången och nu i tredje kommer ett nytt fall för Ellie och Alec. Brittisk deckare när den är som bäst.

 

Grotesco

(SVT Play) 8 delar

Humorgruppen Grotesco skildrar vår ängsliga samtid på pricken: en musikal om politikernas hantering av flyktingkrisen och ett kammarspel om föräldramötet från helvetet inledde serien.

 

The crown

(Netflix) Säsong 2

8 december kommer nya säsongen av den stiliga serien om Elizabeth II av England. Inte den mest krit­iska skildringen men den ger ett trovärdigt porträtt av både kungahuset och premiärminister Churchill.

 

When we rise

(HBO Nordic) Säsong 1

Folkbildande, dramatisk och välgjord serie om medborgarrättsrörelsen i USA med början på 1970-tal­et. Hbtq-­rörelsen och kvinnokamp­en är i fokus, och vi följer människor som driver de aktuella frågorna fram till modern tid, både politiskt och personligt.