12-åriga Varpu bor i östra Helsingfors, hon gillar ridning, sin ponny Svante och att följa med Det Coola Gänget när de drar runt på kvällarna och letar efter bilar som går att tjuvstarta. Och så gör hon vad hon kan för att hjälpa sin mamma, till exempel med att nätdejta.

Mamman Siru är fattig, försörjer sig som rut-städare och tvingas ibland ta till sms-lån för att få livet att gå runt.

En dag när Varpu kommer hem till hennes och Sirus lägenhet blir hon presenterad för Bo. Bo är ful och töntig enligt Varpu, men värre är att Varpus mamma har glömt bort dotterns födelsedag.

Varpu får nog och bestämmer sig för att leta upp sin riktiga pappa, Ilmari.

Vad som händer sedan ska inte avslöjas här, men Little Wing är en liten pärla som hela tiden står stadigt på barnet, Varpus, sida. Hon tvingas hela tiden ta för mycket ansvar i en värld där de vuxna ständigt kapitulerar. Det är ömsint och tonsäkert.

Kanske kan jag tycka att filmens avslutande tema, psykisk ohälsa, skildras lite väl burdust och här tappar filmen lite av den skärpa den haft fram till dess. Men det är en skönhetsdetalj, Little Wing förtjänar att ses av många.