På många ställen i hästvärlden är fackligt aktiva nästintill persona non grata. Men det gäller inte på Sollentuna Ridklubb. Klubben och Kommunal har haft ett bra samarbete i många år.

Arbetet med arbetsmiljön nämns till och med i prismotiveringen när de vann utmärkelsen Årets ridskola som varje år delas ut av Ridsportförbundet. Där står det bland annat:

”En professionell arbetsgivare vars systematiska satsning på personal och arbetsmiljö smittar av sig på hela verksamheten. […] ’Vi kan tillsammans’ är andan som präglar klubben som bygger på en positiv atmosfär och är drivkraften bakom bland annat en ny anläggning.”

Eva Bengtsson är glad över motiveringen.

– För mig är det självklart att arbeta med personalen och arbetsmiljön. Jag började här på ridskolan 1986 och har jobbat mig upp. Jag tror i alla fall att jag vet vad som behövs för att personalen ska trivas. Fast jag har inte lyckats övertala så många att gå med i Kommunal. Men några. Jag är själv medlem fortfarande – fast jag borde kanske byta nu när jag är chef, men jag har ju alltid varit med, säger hon.

Ridklubben har kollektivavtal vilket innebär att de har reglerade arbetstider och betalar avtalsenliga löner.

– För oss har det betytt att vi har en stabil verksamhet och har kunnat rekrytera bra personal, det i sin tur har gjort att vi kunnat köpa in fina hästar.

Samarbetet med Kommunal var extra viktigt när hela anläggningen byggdes om.

– Då fick det regionala skyddsombudet i avdelning Stockholm allt skisser och ritningar redan tidigt. Han har varit med hela vägen och bollat lite. Vi har haft ett nära samarbete.

Tror du att ert samarbete med facket är en del i att ni fick det här priset nu?

– Det tror jag påverkar jättemycket. Bra löner och arbetstider är inte helt självklart i vår bransch. Det är en del i att vi har en så bra stämning i personalen.