I Halland har det under många år varit problem att bemanna sjukvården, särskilt nattetid. Något som medfört höga kostnader för att hyra in personal. Nu har politikerna i Alliansen, som har majoritet i regionen, kommit med ett förslag för att lösa det.

Förslaget innebär att en stor del av sjukvårdspersonalen som arbetar natt får höjd ob-ersättning. Sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor får en 100-procentig höjning av sin ob nattetid. Något som kan ge så mycket som 12 400 kronor i ersättning per månad för heltidsanställda.

Undersköterskor, ambulanssjukvårdare och barnskötare får nöja sig med en att deras ob-erstättning höjs med 50 procent. Däremot höjs ob-ersättningen för alla med 25 procent under helger och storhelger.

– Det här med helgerna tycker vi är bra. Men vi tycker ju att det skulle vara lika med den vanliga ob-ersättningen också. Fast jag förstår hur de tänker. Det är sjuksköterskor som det är stor brist på just nu. Men de borde tänka framåt redan i dag är det svårare att rekrytera undersköterskor, säger Jonas Elmblad.

LÄS OCKSÅ: Missnöje mot ob-tillägg på Karolinska

Dessutom föreslås sjuksköterskorna som arbetar heltid natt att få förkortad arbetstid och kommer att arbeta 32-timmars veckor.

– Många av våra medlemmar som arbetar heltid natt har redan i dag 34-timmars veckor. Det kan verka som att två timmar mindre är lite, men på ett år blir det en hel del. Jag vill inte vara missunnsam, men undersköterskorna har ofta den tunga omsorgsbiten. De borde få samma tidsförkortning som sina kollegor.

Men än är förslaget inte beslutat. Den 13 december hålls ett möte i Regionstyrelsen och det är då beslutet formellt fattas.

­– Men jag antar att det kommer att gå igenom. Alliansen har majoritet. Går det igenom kommer det att gälla från och med januari.

Har ni inte varit med och förhandlat fram förslaget?

– Nej, vi hade ingen aning om det här förrän i går. Det är ett politikerförslag så det har inte gått den vanliga vägen.

Kommunal har ännu inte tagit ställning till om de ska agera på något sätt, säger Jonas Elmblad.

– Vi har egentligen inte hunnit det än. Det vi kan säga hittills är att det är ett steg i rätt riktning och att vi hoppas att våra medlemmar kommer att få mer längre fram. Undersköterskorna måste tas på allvar. Men då handlar det inte bara om lön utan också om arbetsmiljö. Det här är en bra början.

Fotnot: Bilden är licenserad av Creative Commons Public Domain via Wikimedia.