Hur kommer det sig?

– Kommunal var på vår skola och pratade. Jag tyckte att det lät intressant så när en kompis berättade om kursen anmälde jag mig.

Och hur var det?

– Väldigt bra. Jag har lärt mig om vilka rättigheter jag har och vilka skyldigheter arbetsgivaren har. Och vart jag ska vända mig om det är något som är fel. Jag jobbar på ett äldreboende på helgerna så det är viktigt att veta för mig.

Kursen var i två dagar och ni bodde på en konferensanläggning i Filsbäck utanför Lidköping. Hur var det att åka bort med en grupp?

– Jättebra, vi lagade mat tillsammans och åt tillsammans. Vi pratade om allt. Jobbet och skolan. Många kom från min skola, men flera var från andra skolor också. Vi gick kursen på höstlovet och en del av dem har jag fortfarande kontakt med. Vi skriver och kollar hur det är.

I vår ska gymnasieelever i andra delar av landet gå kursen, vad tycker du om det?

– Det är bra. Vi behöver veta saker. De ville veta vad vi tyckte var bra och dåligt med kursen för att de skulle göra den ännu bättre i vår. Men jag tycker redan att det var bra.

Kan du tänka dig att jobba fackligt själv?

– Vi får se. Någon gång kanske. Men inte just nu. Fast jag är väldigt intresserad av det här. Det är viktigt för mig.