Berätta om din årliga adventskalender!

– Jag har nog gjort det i 20 år nu. Jag har gillat att rita sedan jag var grabb. Jag fick för mig att jag skulle göra adventskalendrar, jag har väl alltid gillat det. Det är en karikatyr kan man säga men man kan se vilken bussmodell det är. I september sätter jag mig och börjar skissa. Sedan målar jag med tusch. Jag har fotografier av bussar för att få in detaljerna. Jag skär ut alla luckor med en liten pennkniv. Kalendern är dubbelsidig, med bussens baksida också, så det är tolv luckor på varje sida. Första åren ritade jag bilder i varje lucka, men nu klipper jag in bilder på allt som har med lokaltrafik att göra, ibland kan det vara ett fotografi på någon förare. I år gör jag 30 kalendrar.

Några av årens adventskalendrar. 

Du är lite bussnörd va?

– Ja, precis, jag har varit bussnörd sedan jag var 15 år. Jag fick ett månadskort för att kunna åka in till stan från Sollentuna. Redan då tyckte jag det var spännande med bussar. Jag gick med i föreningar, Spårvägssällskapet och Svenska omnibusföreningen och sedan fick jag mitt drömjobb när jag var 20. Sedan dess har jag kört. Det är fortfarande en gnista kvar så att jag trivs. Man har fått en sorts hatkärlek till jobbet.

Gör du annat pyssel resten av året?

– Jag viker papperspåsar av gamla tidningar från 1920–1970-talet som jag säljer på loppis och marknader. Det är recycling kan man säga. Jag gör P-skivor i form av bilar också där jag klipper ur egna fotografier och gamla annonser. I kanske tio år har jag gjort påskkort, då ritar jag bussar framifrån och bakifrån och gör dem som ett ägg. Man har olika sätt att gå ned i varv, jag gör det när jag viker papperspåsar.