En egentligen engagerande verklighetsbaserad historia som dessvärre förstörs av ett klistrigt romantiskt filter över hela produktionen. Överklassparet Robin och Diana, ska precis gifta sig och få barn, när Robin insjuknar akut i polio och blir förlamad från halsen och neråt.

Han behöver respirator för att andas i resten av sitt liv. Detta är på 50-talet och det enda alternativ som erbjuds är att leva på sjukhus i en säng. Men en doktor ger honom högst tre månader. När Robin dör 36 år senare kan han se tillbaka på ett liv som otrolig dörröppnare för förlamade människor i hela världen. Med hjälp av sin familj och sina vänner lyckas han skapa ett rikt liv. Och nyckeln är en uppfinning en av hans vänner skapar, en rullstol med inbyggd respirator.

Ett något ruffigare förhållningssätt till materialet hade antagligen gett en fantastisk film. Även om tårarna inte går att hålla tillbaka i slutet är sliskigheten otroligt störande. Filmupplevelsen hjälps upp av habilt skådespeleri och vackert foto, men eftersmaken är väldigt söt.