Thelma verkar vara en rätt vanlig norsk flicka som lämnat hembygden för att plugga i den större staden. Men så, det är lika bra att avslöja det direkt, drabbas hon av vad som verkar vara ett epilepsianfall. Vad är egentligen vad?

Trier vill ställa frågor om övernaturlighet, dröm och verklighet med religiösa undertoner. Kanske skriker han ibland lite väl högt och fadersgestalten Trond, tyrannisk men med vän stämma, slår inte rekord i trovärdighet. Men visst, det är obehagligt och välspelat, i synnerhet av Eili Harboe som gör titelrollen.

Ibland kommer jag att tänka på NRK:s succéserie ”Skam”. Jag vet inte om det beror på att vi fortfarande är rätt ovana vid norskt drama, på att en av karaktärerna heter Vilde eller på att en hel del av kommunikationen i filmen sker via sociala medier. Men jag vet att det är ett gott betyg.