Podden Fjaestad/Petterson lanseras i dag den 15 november. Kommunals samhällspolitiska chef Maja Fjaestad menar att det finns ett tomrum i poddvärlden som behöver fyllas av fackliga analyser.

Varför startar Kommunal och LO en podd ihop?

– Vi har funderat över att det inte finns tillräckligt mycket skarpa fackliga analyser i poddvärlden, det fackliga perspektivet saknas ofta i politiska poddar. Jag tycker att facken använt sig för lite av poddar, så det känns roligt att dra igång den här satsningen ihop, säger Maja Fjaestad.

Vad kommer podden framförallt handla om?

– Vi kommer att fokusera både på dagsaktuella nyheter och sondera de stora fackliga frågorna. Det kommer också att finnas med ekonomiska analyser. Helt enkelt breda spaningar på samtiden utifrån ett fackligt perspektiv.

Vem riktar sig podden till?

– Alla som har ett politiskt intresse eller som är intresserade av fackliga frågor. Vi hoppas att Kommunals och LO:s medlemmar kommer att lyssna. Ofta när man följer nyheterna kanske man känner att man vill ha en djupare analys eller ett fackligt perspektiv på de stora aktuella frågorna, då kan man lyssna på vår podd.

Vad innehåller det första avsnittet?

– Vi diskuterar bland annat efterdyningarna av debatten kring skatteplaneringar. Det blir också en spaning kring Moderaterna, vart är de på väg? Vi pratar också om tillfälliga och otrygga anställningar och vad facket kan göra åt dem, säger Maja Fjaestad.