Sébastiens franska kokbok

Sébastien Boudet

(Bonnier Fakta)

I denna gedigna bok reser kocken och bagaren Sébastien Boudet till sina hemtrakter i Frankrike och delar med sig av recepten från sin barndom. Franska klassiska kötträtter blandas med vegetariska grytor, efterrätter, surdegsbröd och annat. Till detta får vi ett möte med hans föräldrar och sydvästra Frankrike. Ett plus för vackra bilder.   

Cecilia Alstermark

Food pharmacy – kokboken

Mia Clase, Lina Nertby Aurell  (Bonnier Fakta)

Det här är uppföljaren till ”Food pharmacy” som handlade om antiinflammatorisk mat – mat som gör tarmfloran gott och stärker immunförsvaret. Alla rätter är inte jättegoda, andra är väldigt goda men för mig funkar boken mest som ­inspiration till att äta nyttigare och laga mat­en så att den behåller mesta möjliga näring.

Cecilia Alstermark

 

Laga älg och annat vilt

Anders Levén (Semic)

Den som har mycket viltkött i frysen är ofta på jakt efter nytänk. ”Laga älg och annat vilt” har en lagom balans av traditionell matlagning och fräscha inspel. Vad sägs om sydafrikansk köttfärsgratäng – babouti, svartkålsdolmar eller älgbiff med gräddstuvad kronärtskocka?

Helena Gunnarsson

Skillnadens skörd

Sara Bäckmo (Roos & Tegnér)

Sara Bäckmo som driver Sveriges största trädgårdsblogg, Skillnadens Trädgård, har nu samlat sina bästa recept i en ny bok. Här varvas lättlagade vardagsrätter utifrån vilka grönsaker som är i säsong i Saras köksträdgård med praktiska tips för både odling och skörd.

Susanne Hultström

 

Barnens kockskola

Sara Begner (Norstedts)

När barnen visar intresse för matlagning är det bara att tacka och ta emot. En egen kokbok inspirerar och ger självförtroende att testa nya rätter och smaker. ”Barnens kockskola” har steg-för-steg-bilder, en liten teknikskola samt olika avsnitt för fisk, vego, kött, mellis, bakning och helg.

Catarina Berglund