Kålbiff med bea

Receptet räcker till 4 portioner. 

Det här behöver du:

4 kålrötter eller motsvarande mängd rotselleri, blomkål, broccoli, spetskål eller annan kål.
1 ½ dl vit balsamvinäger
4 pepparkorn
4 morötter
3 palsternackor
2 rödlökar
saften från 1-2 citroner
2 msk hackad dragon
50 g smör
olivolja
salt och peppar

Så gör du:

1. Skala kålrötterna och skär i 1-2 cm tjocka skiv­or. Stek skivorna i olivolja i cirka 4-6 minuter på varje sida tills de fått fin färg. Salta och peppra.

2. Koka balsamvinäger och pepparkorn i en kastrull tills cirka 4 msk återstår. Sila av pepparkornen,

3. Skala rotfrukter och rödlök och skär i mindre bitar. Blanda med lite olivolja och baka i ugnen 25 minuter på 200 grader tills de är mjuka.

4. Mixa allt med dragon, smör, salt, lite peppar, reducerad balsamvinäger och citronsaft. Servera till biffarna.