Elisabeth Fransson Adolfsson.

”Jag stortrivs med min nya arbetsuppgift som aktivitetsombud. Nu anordnar vi aktiviteter för alla boende på Strömsborgsvårdboende, totalt är det nästan 100 boende. Bland annat har vi haft finmiddagar, ost- och vinprovning och spa. En gång kom Motala Motormuseum hit med sina bilar så att de äldre fick åka veteranbilar från tidigt 1900-tal.

Det bästa är att få se glädjen i andra människor, hur mycket det betyder för de äldre att få göra saker som gör dagen lustfylld. Det är viktigt för alla människor att få ta en paus från det som är jobbigt och bara göra något riktigt roligt, och inte minst för de äldre som ofta har smärtor och olika krämpor. Det är viktigt för alla människor att ha något att se fram emot.

Om jag fick välja skulle jag arbeta med det här på heltid, nu har jag åtta timmar i månaden som är avsatta till att vara aktivitetsombud. Det tar tid att ordna meningsfulla aktiviteter, men det är värt varenda minut eftersom jag har märkt att det skapar så stor livsglädje hos de äldre.”