Komedi och drama om ett franskt äktenskap under fem decennier, i med- och motgång. Huvudrollsinnehavarna, själva ett par, står också för manus och regi av historien om författaren Victor och hans kärlek till sin hustru Sarah. När han dör blir Sarah intervjuad av en biografiförfattare om deras liv och historien kan ta sin början.

Både rörande, irriterande och rolig på samma gång. I sina bästa stunder påminner filmen om Woody Allens ”Annie Hall”, men dessvärre är annat mer störande. Det eviga romantiserandet av kvinnan i fransk kultur, till exempel. Och den cyniska hållningen till parets förstfödde son, som inte är som andra barn, är nästan plågsam. Pappa Victor ställer in sig i ledet av mobbare, och det förväntas man tycka ska vara kul!

Men bortsett från vissa irritationsmoment är det en intelligent historia om att växa ihop och leva sida vid sida under så lång tid. Och precis i slutet bjuds publiken på en överraskande tvist.