”Kvinnan är nacken, som styr mannen, som är huvudet.” De orden får Silvana Imam höra av en präst då hon besöker sin mammas hemby i Litauen. Prästen blir tydligt provocerad när Silvana Imam, en av Sveriges största artister, berättar att hon rappar om feminism. Så börjar dokumentärfilmen om Silvana Imam, rapparen som har beskrivits som ledare för en hel generation.

Filmteamet har följt Silvana Imam mellan 2014 och 2016. Vi får följa henne genom det stora genombrottet, när hon blir kär i popstjärnan Beatrice Eli som sedan blir hennes flickvän, till tiden då hon behövde en time-out från offentligheten, och tillbaka till Grammisgalan där hon förra året utsågs till årets artist. Men ”Väck mig när ni vaknat” är inte bara ett nära porträtt av artisten och feministikonen Silvana Imam. Det är lika mycket en skildring av vår samtid, och kampen för att få vara sig själv.

För trots framgångarna, och trots att hon är en förebild för så många, blir Silvana Imam orolig att grannarna i byn i Litauen ska få reda på att hon är lesbisk. Det blir tydligt att kampen för att stå upp för den du är och för att få vara sig själv, inte tar slut bara för att du är känd. ”Väck mig när du vaknar” är en vacker skildring av en modig artist, som i filmen värjer sig mot ikonstatusen och säger ”Jag är bara jag”.