Både fack och arbetsgivarorganisationer står bakom sajten som innehåller information om hur man kan förbättra arbetsmiljön. Det handlar om allt från konkreta städtekniker till fallolyckor, eksem och riskerna med ensamarbete.  

Här finns mängder av korta filmsnuttar om olika städtekniker (13 filmer bara om olika sorters moppstädning!). Tanken är att filmerna ska kunna användas som diskussionsunderlag eller vid utbildning. Filmerna finns på svenska, engelska och spanska.

Sajten innehåller också avsnitt om smärta och hur man kan förebygga värk. Här finns riskbedömningar för sexuella trakasserier och hur man kan minska riskerna och öka tryggheten för städarna i olika situationer.

Därtill finns ett quiz ”Städa kan väl alla?” med frågor och påståenden av olika svårighetsgrad, till exempel ”För att det ska vara bekvämt att städa ska moppskaftet”: nå till armbågen? till axelhöjd? till näsan? Eller vad sägs om ”Bästa sättet att minska behovet av att städa är” (rätt svar är sannolikt inte första alternativet ”blunda, så att man slipper se dammet och smutsen”).

En mer seriös genomgång är ”Städvänlighetskollen” med tips och råd om bättre städmiljö utifrån konkreta vardagssituationer.

Här finns länk till sajten.