Tecknaren Sara Granér seriedebuterade med ”Det är bara lite aids” och släppte senast albumet ”Jag vill inte dö jag vill bara inte leverera”. Hennes serier kännetecknas av tecknade djurfigurer med stora huvuden och mycket tänder, politisk satir och samhällskritik som framkallar både ångest och skratt.

Hennes senaste album ”Blixt från oklar himmel” har en annan form. Tre rader på rim på varje sida, med tillhörande illustration till varje rad. Till exempel: ”En dålig deal/En tallrik fil/Hus i funkis-stil” och ”En gammal filosof/En klimatkatastrof/Sturehof”. Själv kallar hon det för dikter.

Jag vet inte riktigt vad jag skulle kalla det eller vad det är som är så bra, men jag gillar det verkligen. På varje sida knyter Sara Granér ihop det lilla med det stora och fångar liksom hela livet på tre rader:  

”En insjö/En bankomatkö/Att dö”.