Det var för några veckor sedan som mamman till en 1,5 årig pojke i Malmö upptäckte att hans rygg var täckt av ett femtontal bitmärken efter en dag på förskolan. När familjen åkte till akuten upptäcktes också flera bitmärken i huvudet. Reaktionerna blev kraftiga och många har frågat sig hur det kunde hända.

Malmö stad är nu klara med sin utredning om händelsen. Den har kommit fram till att det rör sig om en kommunikationsmiss mellan två ur personalen, rapporterar SVT Nyheter. Två pedagoger var ansvariga för sju barn och det brast i kommunikationen när ansvaret för några barn lämnades över.

– Det här barnet var på gården och ansvaret överlämnades egentligen från en pedagog till en annan men man uppfattade inte det, säger Margaretha Danielsson, ubildningschef i Malmö stad, till SVT Nyheter.

Det ledde till att ingen hade koll på pojken under flera minuter.

Utredningen visar också att pojken varit ledsen under dagen och att personalen missade att berätta det för pojkens mamma.

– Pedagogerna hade en tanke om att prata med föräldrarna men det missades i hämtningen. I framtiden ska vi göra så att om det hänt något som inte kommer fram i överlämnandet så ska personalen kontakta föräldrarna efteråt, säger Margaretha Danielsson till SVT.

Hon säger att utredningen inte har handlat om att hitta den skyldige utan att se till att få rutiner så att de så långt som möjligt kan undvika att det händer igen. Personalen arbetar kvar på förskolan men pojken går inte kvar.