Det var strax innan 11 på torsdagen som en manlig passagerare kom på vid hållplats Härjedalsgatan. Han hade ingen biljett och när busschauffören ville att han skulle betala gav han henne en örfil innan han klev av.

– Resenärer i bussen såg att han tog fram ett skjutvapen och sedan sköt han sönder framdörren och bakdörren innan han försvann. Det blev inga skotthål men glaset i rutorna har krackelerat.

Föraren tryckte på överfallslarmet och både polis och väktare var snabbt på plats. Skytten hade då lämnat platsen.

– Ingen blev skadad, men busschauffören fördes ändå till sjukhus. Det är våra rutiner. Hon är tagen ur tjänst och har återkoppling med sin chef om vilka stödåtgärder som eventuellt ska sättas in, säger Jenny Egeland.

Polisen har tillgång till övervakningsfilm från bussen. I våras skrev KA om att några av den utsatta linjens förare på försök skulle använda kroppskameror under sommaren.

– Linje 179 är en busslinje där vi har en hög procent förare som upplever hög otrygghet med hot och våld. Vi vill få ner det och det här är ett sätt försöka göra det på, sa Arrivas säkerhetsansvariga Kenny Bungss då.

Föraren på den beskjutna bussen är enligt uppgift inte en av dem som haft kamera på sig.