1980 hade tennisspelaren Björn Borg chansen att bli historisk och vinna sin femte raka Wimbledontitel. I finalen ställdes han mot den nya utmanaren John McEnroe. Det är den matchen den här filmen spinner kring, vägen dit och pressen Borg hade på sina axlar. Men det handlar lika mycket om John McEnroe och hans kamp för att detronisera Borg. På engelska har filmen titeln Borg/McEnroe vilket hade varit på sin plats även i Sverige.

Ovanligt lyckad i den gärna lite smetiga och förutsägbara genren biografier. Befriande lite nostalgi och ett bra manus som gör filmen spännande även om man vet hur det kommer att gå. Visst tennisintresse är nog ett plus.

De båda huvudrollsinnehavarna lyckas verkligen förmedla den press de kände och den skoningslöshet de visade både mot sig själva och andra. Det kostar på att bli bäst. Särskilt Shia LaBeouf är lysande och gör ett rörande porträtt av den arrogante men känslige ynglingen McEnroe.