I morgon redovisas medlemssiffrorna i Kommunal för augusti månad. Enligt enhetschef Lotta Lundén är det den bästa augustimånaden under 2000-talet när det gäller antalet nya medlemmar.

– Kommunal har fram till lunch i dag omkring 600 nya medlemmar i augusti. Det är en nettoökning, med hänsyn taget till de som har lämnat förbundet under samma tid. Exakt hur stor ökningen blir får vi återkomma till i morgon när de nya medlemssiffrorna är klara.

I mars inleddes kampanjen med tre gratismånader för nya medlemmar. Den var tänkt att upphöra den sista juni men förlängdes till och med sista augusti.

Sedan kampanjen inleddes har Kommunal till och med juli vuxit med omkring 2000 nya medlemmar. Detta trots en minskning i juli med 1110

Lotta Lundén

medlemmar jämfört med månaden innan.

– Så är det alltid, att vi tappar i juli. Men medlemsökningen i sommar ligger ändå högre jämfört med tidigare år, säger Lotta Lundén.

Nu ska kampanjen med tre gratismånader utvärderas. Den sista juli hade Kommunal totalt 512 423 medlemmar.

– Det är viktigt att se att de som har blivit medlemmar stannar kvar när det är dags att börja betala sin medlemsavgift, säger Lotta Lundén.