Liksom i tidigare filmer utforskar Ruben Östlund människors moraliskt tveksamma sidor. Huvudpersonen Christian (danska Claes Bang) är en tidstypiskt ängslig museichef i Stockholm som blir rånad på stan, vilket leder till en rad egendomliga situationer. Tv-seriestjärnan Elisabeth Moss (från exempelvis ”Mad men” och nu aktuell i ”The handmaid’s tale”) har tyvärr ingen jättestor roll men spelar en amerikansk journalist som lär känna museichefen genom en intervju.

Filmen, som tog hem Guldpalmen i Cannes, är en känga mot vår samtid och den självcentrerade storstadsmänniskan som samtidigt vill göra rätt för sig.

Klasskillnader och tiggeri tas upp, liksom cyniska PR-folk som vill skapa virala succéer till varje pris. Allvar kombineras med den ena scenen mer absurd än den andra (enligt mig går det dock till överdrift i en mycket utdragen scen).

Det är roligt stundvis, men det som känns efteråt är starkt obehag och frågor som: skulle det där kunna vara jag? Vad är en ”god människa” och finns det några sådana?