KA skrev i går att problemen på Ekbacken i Sundbyberg, som drivs av Frösunda, har fortsatt under sommaren enligt personal och anhöriga. Men det stämmer inte, enligt flera andra ur personalen som KA nu har pratat med.

– Jag jobbar måndag till fredag och har bra koll på bemanningen och det stämmer inte. Jag har jobbat hela sommaren och det har inte varit underbemanning. Vi är flera som har reagerat på det som sades i media, säger en ur personalen som vill vara anonym.

Hon säger att det var problem i början men att det har rättat till sig nu.

– Vi var arga i början men alla är glada nu, vi förstår inte varför det här kommer nu, säger den anställde.

 

LÄS MER: ”Bemanningen på Frösunda är usel”

 

Ytterligare en anställd på Ekbacken instämmer i att det inte är problem längre.

– I början var det kaos, då var vi ledsna och arga, de ville ändra på våra tjänstgöringsgrader men fick tillbaka dem och schemat fungerar nu. Det har varit som vanligt under sommaren. Det är klart att det kan ta en stund att få in en vikarie om någon blir sjuk men det är normalt, säger den anställde, som också vill vara anonym.

Ingen av de fem anställda som KA har pratat med känner heller igen att det skulle ha hänt allvarliga incidenter som inte har rapporterats.

– Det har inte hänt något på min avdelning. Händer det något ska man självklart skriva avvikelser.