Det här behöver du:

4 landgångsbröd eller 12 kantskurna skivor formfranska
Smör att bre på

Fyllning 2 och garnering:
200 g fetaost
2 dl créme fraiche
1 dl cashewnötter*
1 näve spenatblad
1 gurka
1 knippe grön sparris
1 knippa rädisor
1 ask solrosskott
1 ask ärtskott

Fyllning 1 och 3:
2 kokta rödbetor
1 burk kikärtor
1 vitlöksklyfta
½ lime saften
½ dl olja
salt och peppar

 

Så gör du:

Fyllning 1 och 3:
Grovriv en rödbeta. Mixa den andra rödbetan tillsammans med kikärtor, vitlök, limesaft och olja till en kräm. Blanda i den rivna röd­betan och smaka av med salt och peppar.

Fyllning 2:
Mixa fetaost, crème fraiche, nötter och spenat. Gröp ur kärnorna på halva gurkan och tärna den.

Montering:
1. Bred smör på bröden och lägg det första på ett avlångt serveringsfat.

2. Bred på hälften av rödbetskrämen. Lägg på nästa bröd. Bred på hälften av ostkrämen. Strö över gurkan.

3. Lägg på nästa bröd och bred på resten av rödbetskrämen. Lägg sista brödet ovanpå och bred på resten av ostkräm­en runt om tårtan.

4. Skär den andra halvan av gurkan i tunna skivor.

5. Garnera med sparris, gurkskivor, rädisor, solros- och ärtskott.