Hur kommer det sig att ni har gjort en kokbok som delas ut till föräldrarna?

–  Det började för så där sex år sedan med att föräldrar frågade efter recepten på maträtter som barnen gillade. Jag gjorde ett litet häfte som de som ville fick. Nu i år blev det en kokbok som trycktes på tryckeri i stället.

Hur har ni gjort?

– Jag har valt recept som barnen gillar, sådant som de frågar efter och sedan har Marcus Hermansson som är vår IT-kille fotat och redigerat boken. Vi har arbetat jättebra ihop. Det har varit något lite extra i jobbet.

Ni har valt att ha med många barnteckningar också.

– Vi ville att de skulle vara delaktiga och alla har varit med. Det här är ju en rolig ålder att laga mat till. De provar allt. Och det är väldigt kul med så mycket respons direkt. ”Det här var jättegott Ann” och ”När får vi cornflakesfisk?”

Ja, ni har med många fiskrecept.

– De får fisk två gånger i veckan och äter väldigt bra. Jag tycker om att hitta på egna recept och experimentera. Jag har varit kock i 30 år och på förskola i 26 år och alltid försökt att laga allt från grunden. Det är roligare att använda sitt yrke och hitta på rätter än att laga halvfabrikat. Maten är ju en viktig del av barnens vardag.